Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αδυνάτισμα: Κάψτε θερμίδες στην παραλία (Vol. 2)!



Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας (http://hypoxigreece.blogspot.gr/2012/06/blog-post_27.html) οι καλοκαιρινές εξορμήσεις στην παράλια αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να κάψουμε λίπος και θερμίδες και ενώ περνάμε καλά! Και αυτό γιατί, η κίνηση στην άμμο ή το νερό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αποτελώντας ιδανική μορφή άσκησης για μικρούς και μεγάλους. Δείτε παρακάτω το δεύτερο μέρος των προτάσεων μας για να κάψετε θερμίδες μέσα στη θάλασσα:

Κολυμπήστε: Μη βιάζεστε να επιστρέψετε στον καφέ και την ξαπλώστρα σας μετά από μια δροσιστική βουτιά. Μείνετε μέσα στο νερό και κολυμπήστε… ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα, ό,τι και όσο περισσότερο μπορείτε! Έξαλλου, το κολύμπι θεωρείται από τους ειδικούς η καλύτερη γυμναστική για το σώμα, αφού γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα χωρίς να επιβαρύνει τους μύες. Ανάλογα με το ρυθμό και το βάρος σας μπορείτε να κάψετε από 250 έως και 500 θερμίδες την ώρα.

Περπατήστε στο νερό: Αντί να περπατάτε διπλά στην ακτή, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε τη βόλτα σας μέσα στη θάλασσα. Η νέα αυτή «τρέλα» ξεκίνησε στις παραλίες της Καλιφόρνια, όπου οι λουόμενοι περιπατάνε στη θάλασσα, όση περισσότερη ώρα μπορούν, με το νερό να φτάνει μέχρι στην μέση τους!  Ακούγεται… λίγο κουραστικό, όμως αξίζει τον κόπο αφού ανάλογα με το ρυθμό του βαδίσματος σε μίση ώρα, μπορείτε να κάψετε έως και 300 θέμιδες!

Παίξτε φρίσμπι και βόλεϊ στο νερό: Παίζοντας φρίσμπι ή βόλεϊ μέσα στη θάλασσα, με τα παιδιά ή την παρέα σας, θα δροσιστείτε και θα χάσετε από 250 έως 350 θερμίδες την ώρα. Όσο πιο άστοχες είναι οι μπαλιές ή ρίψεις του συμπαίκτη σας, τόσο τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε, τρέχοντας γύρω-γύρω για να τις πιάσετε!

Κάντε θαλάσσια σπορ: Αν σας αρέσει η περιπέτεια και η αδρεναλίνη, υπάρχουν πολλές παραλίες που δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ όπως κωπηλασία, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, wakeboard. Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάστε ένα ποδήλατο θαλάσσης και, κάνοντας πεντάλ, για να απολαύσετε τις ομορφιές της ακτής, θα κάψετε έως και 300 θερμίδες την ώρα, όσες περίπου θα καίγατε και με το στατικό ποδήλατο.

Είτε επιλέξετε τη θάλασσα είτε την άμμο για τα παιχνίδια σας στην παραλία, μην ξεχάσετε να βάλετε το αντηλιακό σας! Έκτος από την απαραίτητη προστασία ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, τρίβοντας το δέρμα σας (και όχι απλώνοντας απαλά!) με αντιηλιακό επί 3 λεπτά, καίτε 120 θερμίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου