Από τα απλά του αγρού, μέχρι και τις σπάνιες τρούφες, τα μανιτάρια αποτελούν μια ομάδα τροφίμων με εξαιρετικές διατροφικές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία και δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς θεωρούνταν ελιξίριο μακροζωίας. Tα μανιτάρια έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη, μηδενική χοληστερόλη και ελάχιστες θέμιδες που δεν ξεπερνούν τις 40 για τα Τα υλικά μας (για 4 - 6 άτομα)
500 γρ μανιτάρια, κατά προτίμηση portobello (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε agaricus, δηλαδή, τα απλά τα άσπρα!)
5 μέτριες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
4 - 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι
Αλάτι – πιπέρι
Πως το φτιαχτούμε: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα λαχανικά μας. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το ζωμό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για 30 - 40 λεπτά. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να βράσει για αλλά 10 - 15 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό και το θυμάρι. Καλή όρεξη!
Smart tip: Για να σερβίρουμε βάζουμε σε κάθε πιάτο από ένα παξιμάδι λαδιού, ρίχνουμε πάνω την καυτή σούπα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή θυμάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου