Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα!





Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον πιο επίμονο και σκληρό αντίπαλο για τις περισσότερες γυναίκες αφού όπως έχουμε ξαναπεί (http://hypoxigreece.blogspot.gr/2012/05/5-tips.html) δεν κάνει διακρίσεις, χτυπώντας ακόμη και εκείνες που δεν έχουν τοπικό πάχος και περιττά κιλά. Αρά, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε άσχημα και να σας πιάνει πανικός στην παράλια. Έξαλλου, αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας θα δείτε ότι δεν είστε η μόνη που ταλαιπωρείται! Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι, καταρχήν, να σταματήσετε την αύξηση της κυτταρίτιδας και, στη συνέχεια, να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Η ήπια αερόβια άσκηση και η σωστή διατροφή είναι τα κλειδιά για να ελαχιστοποιηθούν σταδιακά τα σημάδια της ενοχλητικής όψης φλοιού. Εντάξτε στη διατροφή σας τις «αντικυτταριτιδικές» τροφές που ακολουθούν και θα αρχίστε σύντομα να βλέπετε αποτελέσματα. 

Φρούτα & Λαχανικά πλούσια σε λεκιθίνη:  Η λεκιθίνη είναι μία ουσία που λειτούργει ως όχημα για τα λιπαρά οξέα και την προώθηση του μεταβολισμού μέσω της κυτταρικής μεμβράνης, επανορθώνει τους ιστούς «χτίζοντας» τα κυτταρικά τοιχώματα, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Σε επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, με επικεφαλής τον DrTIwata, και δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Vol. 39), διαπιστώθηκε ότι η λεκιθίνη μειώνει την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια μας ενώ παράλληλα αυξάνει την καλή χοληστερίνη. Επίσης, ενεργοποιεί την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει το δέρμα.  Φρούτα και λαχανικά  πλούσια σε λεκιθίνη είναι: τα μήλα, το σπανάκι, το κουνουπίδι, τα καρότα, οι ντομάτες, οι πιπεριές, ο μάραθος και το αβοκάντο. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε λεκιθίνη και από προϊόντα όπως τα όσπρια, τα ψάρια, το γάλα και το βραστό αυγό το οποίο συμβάλλει και στην καύση λίπους αφού έχει μόλις 80 θερμίδες ενώ για να το χωνέψουμε χρειαζόμαστε 100!

Μπανάνες & Μάνγκο: τα δύο αυτά εξωτικά φρούτα είναι γνωστά για τη συμβολή τους στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Η επαρκής ροή του αίματος στα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, τρέφει τα κύτταρα του δέρματος και απελευθερώνει τις τοξίνες που αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντας για τη δημιουργία της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά που συναντάμε αυτά τα φρούτα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της καύση λίπους

Εσπεριδοειδή: Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και όλα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθούν τον οργανισμό να παράγει φυσικό κολλαγόνο που ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος.

Κρεμμύδια: Αν εξαιρέσουμε την έντονη μυρωδιά, το κρεμμύδι αποτελεί ένα πολύ καλό ενισχυτικό γεύσης που βοηθά το σώμα μας να αποβάλλει τα περιττά υγρά και τις τοξίνες ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την κατακράτησή τους κάτω από το δέρμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου