Τα υλικά μας (για 4 - 5 άτομα)
•
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόκκινο κατά προτίμηση
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ
• 1/4 φλιτζανιού σόγια σως
• 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Λίγο ελαιόλαδο για το grill.
Πως το φτιάχνουμε: Αναμειγνύουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα υπόλοιπα υλικά και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πλαστική σακούλα τροφίμων με αεροστεγές άνοιγμα. Σφραγίζουμε τη σακούλα, ανακινούμε για να αναμειχθεί καλά το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα ή και για όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο ή το grill σε μέτρια φωτιά και λαδώνουμε λίγο τη σχάρα. Ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 - 6 λεπτά απ΄ τη μία πλευρά και το γυρίζουμε για να ψηθεί κι από την άλλη, για άλλο τόσο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά, αφαιρούμε την πέτσα πριν σερβίρουμε και…καλή όρεξη!
P.S: Για να συνοδεύεσετε το κοτόπουλο, προτιμήστε μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά ή φρέσκα μανιτάρια στη σχάρα με λίγο αλάτι και θυμάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου